Хипи стил в дрехите

Публикувано от seoteo 09/10/2017 0 Коментари

Стилът на хипи в дрехите е актуален от около 50 години. Същността му е истински пробив в света на модата. Мир, свобода, любов, естественост - това са основните ценности на тази субкултура, защото хипитата са не само модна тенденция, но и цяла цялата културна тенденция с принципи, идеология и лозунги. Облеклото може да подчертае своето участие в тази субкултура и е метод за изразяване на протест срещу съществуващата система. Всяко лято си има своят акцент: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/на-какво-ни-учи-модата-2.

Какво носят хипитата?

На първо място, привържениците на естествен памук, бельо са почитатели на най-често срещаните материали. Хипитата предпочитат да направи своите дрехи по старинни. Привържениците на това движение до голяма степен са насочени към културата на Непал, Мароко, Бали, Индия и Централна Америка, като залагат на прост и естествен външен вид, както и близостта до природата. Момичетата носят дълги пищни поли до глезена и мини блузи с широк метален колан.

На хипитата се дължи и модата в джинсите. Те преработват дънките, шият от страните цветните вложки. Популярни са разкъсани или износени джинси, където долният им ръб често се превръща в ресни.

Тениски с абстрактен дизайн, ризи в етнически стил, груби якета, тениски на парчета също са част от хили стила.

Хипитата се застъпват за сексуалността. Привърженичките на този стил често носят полупрозрачни блузи, понякога дори без сутиени. Днес се наблюдават модели леки копринени рокли в стила на хипитата също изглеждат много впечатляващи, почти като тях: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/331-rokadzhiykite-obichat-chalga.

Хипита често ходят боси или носят сандали с ниски подметки. Момичетата не използваха грим, а косата им е небрежна.

Как да се облечете в стила на хипи?

Съвременните дизайнери създават колекциите с доста елементи от този стил. Ако искате да се обличате в стил на хипи, може лесно да добавите леки рокли, въздушни, дантелени блузи. През зимата ботушите с ресни и пуловер с народни мотиви изглеждат добре. Но може би най-разпознаваемата дреха, която се отнася до хипиращия стил е дънки или прогорени панталони. Допълнението може да бъде кожени жилетки. Разбира се, в такива дрехи няма да отидете на бизнес среща, но е много удобно в ежедневието.

Бандата, панделките, шарките за врата ще допълнят външния вид. Най-популярните аксесоари в стила на хипитата са бижута, кожени гривни, мъниста. Ярък елемент от този стил е тънкият плит. Момичетата го завързват, за да се разхлабят косите, не се изкачват в лицето, днес е по-скоро интересен аксесоар.

Облекло в стила на хипи, често привлича жени, които се опитват да скрият недостатъците на фигурата с леки блузи и рокли. Ако търсите голям магазин за дрехи е точно това, от което се нуждаете! Има широка гама от дамски рокли за всеки вкус! На това място тук може да намерите това, от което се нуждаете!