4 основни правила в съчетание на риза с мъжки костюм

Posted by admin 28/01/2021 0 Comment(s)

За всеки тип мъжки костюм видът риза може да е малко по-различен. Нека се, спрем на класическата версия, като най-често срещания тип дрехи в сравнение с фрак или смокинг.

Ще подчертаем основните принципи, на които трябва да обърнете внимание, за да знаете как да изберете подходящата риза за костюм. В крайна сметка има значение не само комбинацията от цветове в мъжкото облекло. Качеството на материала, размерът, марката и други важни характеристики на ризата са еднакво важни.

Избор на риза и костюм, според цвят

Днес най-популярните цветове за мъжки костюми са тъмносиньо, черно, тъмно сиво и в по-малка степен кафяво. Универсален цвят за риза във всеки от изброените случаи, както и за костюми от други нюанси е бялото. Сините, розовите и бордовите цветове, също изглеждат добре и са търсени. По-рядко се препоръчва жълто, лилаво и бежово.

Запомнете правилото

Ризата трябва да е по-лека от сакото, а вратовръзката - по-тъмна от ризата. В редки случаи има изключения. Между другото, добре подбраният цвят на вратовръзката е не по-малко важен от ризата. По принцип и трите елемента - костюм, риза и вратовръзка трябва да бъдат купени едновременно, след като предварително сте определили основния цвят.

Избор на риза и костюм, според плат

Платът при избора на риза за мъжки костюм трябва да е естествен. Набляга се на модели със 100% памук.

Избор на риза и костюм, според размери

На ризата всички горни копчета обикновено се закопчават. Наред с това се поставя вратовръзка, така че прекалено стегната яка не е необходима. Маншетите на ръкавите трябва да са с 1-2 см по-дълги, отколкото на сакото. Ако видът фигура ви позволява, може да си купите умерено вталена риза, която не образува ненужни гънки и в същото време не ограничава движението.

Избор на риза и костюм, според марки

На пазара днес се предлага голямо разнообразие от световно признати брандове мъжки костюми. Според избора на костюм може да се ориентирате и в покупката на риза.

Съвет:

Прекарайте няколко допълнителни минути в съблекалнята, пред огледалото и се консултирайте със семейството и приятелите си. Не забравяйте да допълвате визията с добри мъжки обувки и аксесоари, особено часовник. Така цялостния силует ще е безупречно изваян, а амплоата на успешен мъж ще върви ръка за ръка с вас!