Дамите обичат цветя

Публикувано от admin 06/03/2016 0 Коментари

Красивите и разноцветни цветя са вдъхновявали художници и поети от древни времена до днес. Цветята се използват най-често за поднасяне на подарък. Дали ще бъдат допълнение към подарък или самите те ще представляват подарък, това няма никакво значение. Хората обичат цветя и също така обичат да им се наслаждават. И до ден днешен цветята са символ на любов. Жените обичат цветята и това е може би най-прекият път към сърцето им. Всяка жена има различни предпочитания за цветя. Някой предпочитат класиката, а именно рози, други пък предпочитат лалетата, трети теменужките, герберите, хризантемите или дори слънчогледите. Магазините за цветя предлагат различни букети от цветя, както и множество кошници с цветя. В по-големите магазини за цветя лесно могат да бъдат открити дори саксии с живи цветя.
Цветята имат много приложения в днешният свят, като най-разпространено си остава изразяването на чувствата чрез тях. Букет рози е предпочитан за показване на любовта към любимия човек от векове насам. Розата се свързва с любовта, както и с красотата на жената. Но цветята имат по-широко разпространение днес. Множество са компаниите, които използват различни цветя за да извличат от тях ароматите им и да произвеждат парфюми. Във Франция и Италия има огромни полета засети само с цветя, като тяхната нужда е голяма именно за компаниите, които произвеждат парфюми, а тези две държави са смятани за основните производители на парфюми, от ренесанса до ден днешен. Много цветя се внасят от далечни земи, също за да задоволят нуждата от суровини за направата на парфюми. Българската роза, както и много цветя от Азия биват специално отглеждани и подбирани за да бъдат използвани за направата на качествени парфюми.
Цветята и държавите вървят ръка за ръка. Такъв е случаят с лалетата и Холандия, розите и Великобритания и България, карамфилите и Франция и хризантемите и Япония, като тези цветя са превърнати в символи на конкретните държави, но най-големият символ, който имат цветята, както в древността, така и днес е символът на любовта.