Как да изберете красиви и удобни възглавници?

Публикувано от admin 25/08/2016 0 Коментари

 Всички знаят, че само отличният сън зарежда с много нови сили и е предпоставка за добро начало на деня. Безспорно удачните и удобни възглавнички също са важни за целта. С тях не само, че се подобрява качеството на съня, но и с помощта им си отпускате тялото и си зараждате организма с още сили за новия ден. Много от ортопедите даже споделят, че ако спите на некомфортни възглавници, това може да доведе до усилване проблемите ви с главоболието, което се превръща в бича на XXI век.  По този начин също така можете да почувствате болки във врата си, дискомфорт, даже схващане на тялото и по-конкретно в рамената и най-различни други проблеми.

 

 Ако възглавницата ви е стара и скоро не сте я сменявали, незабавно трябва значи с нова да я подмените. Там се развъждат мухъл, плесен, акари, различни гъбички, и мъртви клетки, които не зависят от това как се грижите за своите вещи. Според специалистите в областта, вие трябва да сменяте възглавниците си след 1 година или пък година и половина, т.е. максималният срок да е 2 години. Тук ще ви помогнем с няколко ценни съвети, а именно как точно да изберете красиви и удобни възглавници в зависимост от позата, в която спите вие.

 

 Ако спите по гръб:

 Ако това е позата ви по време на сън, следователно най-добре е да изберете за вас по-тънките възглавници, т.е. за да не може да се превива главата ви напред и да усещате умората и на следващата сутрин. Хубаво е тези модели да притежават специално уплътнение, което да послужи за подпора на главата ви.

 

 Ако харесвате да спите на една страна:

 При случай, че това е позата ви по време на сън, възглавниците ви трябва значи да са по-твърди, така по този начин можете  да се запълните добре пространството, намиращо се между ухото и рамото ви.

 

 Ако харесвате да почивате по корем:

 Щом това е вашата поза, значи възглавниците ви трябва да са доста тънки или даже на практика плоски. Можете даже без тях да спите, но със сигурност е добре да помислете за възглавница под корема, понеже ако харесвате да спите така, можете да почувствате болки в кръста още на следващия ден.