Как визуално да разширим банята

Публикувано от admin 28/02/2016 0 Коментари

 Баните с малки размери в момента са често срещано явление. Причината е в това, че в повечето големи градове хората живеят в апартаменти. Въпреки това, банята не губи значението си в живота ни. Напротив - това е най-посещаваното място във всеки дом.


 

 Това е мястото, където човек се приготвя за деня. Също така банята е идеалното място, където да прочистите главата си от натовареният ден. И ако не разполагате с възможността да разширите банята физически, идеалното решение е визуалното разширяване.

 

 Има някои хитри трикове, чрез които можете да постигнете това. Най-разпространеният от тях е манипулирането на цветовите гами. Всеки знае какъв роля играе цветът в дизайна на всяка стая. И така за да изглежда вашата баня по-голяма, използвайте светли разцветки.

 

 Дизайна на една малка баня е от решаващо значение в този случай. Помислете за стила на помещението. Разбира се, при по-малка баня няма да е подходящ стил като рококо, например, въпреки че смесването на отделни негови елементи с модерният стил може да е много успешно. Стилът, който винаги помага при ограничено пространство е  минимализмът.

 

 Няма да попречи и използването на отразяващи повърхности като огледален таван. В допълнение, не забравяйте да поставите и огледала освен на мястото над мивката и на други места стратегически разположени из помещението. Колкото по-голям е размера на огледалото, толкова по-добре.

 

 Обърнете внимание на светлината. Освен, че може да изпълнява своите обичайни функции, когато е правилно поставена може визуално да увеличи вашата баня. Сложете осветителни тела около огледалата. Винаги избирайте лампата с висока устойчивост на влага.

 

 Вместо комплект санитарна техника като мивка, тоалетна, баня със стандартен размер - можете да намерите такива с малък размер. По този начин, увеличавате пространството на вашата баня не само визуално. Тук можете да използвате и комбинирана опция като душ с баня или баня с мивка например.

 

 Вратата на баня да се отваря навън, за да не заема място като е отворена.

 

 Вместо ненужни големи шкафове, заемащи твърде много пространство използвайте всички видове ниши както и вградени шкафове за козметика. Това ще ви помогне да освободите още пространство във вашата баня.

 

 Надявам се че помогнах. Успех!