Какво представляват декоративните свещи?

Публикувано от admin 18/04/2022 0 Коментари

Свещите са източник на специално настроение, вдъхновение и атмосфера по всяко време на годината. А добре подбраните декоративни свещи могат да послужат и като отлична декорация на дома, да се отървете от неприятните миризми в кухнята или банята, да направят празника топъл и искрен.

 

Какво представляват декоративните свещи?

 

Декоративните свещи могат условно да бъдат разделени на прости, например класически свещи - цилиндри или конуси и сложни форми - под формата на фигурки, фигурки на животни, цветя и дори топки конци. Изборът на декоративна свещ трябва да се основава на следните критерии:

 

  • предназначение - интериорна декорация, сервиране на празнична маса (новогодишни декоративни свещи), осветителен елемент, източник на аромат;

 

  •  форма - цилиндрична, кръгла, квадратна, под формата на фигури;

 

  •  размер - големи декоративни свещи и малки;

 

  • дизайн - сбит, прост, оригинален;

 

  • време на горене - дълго, кратко.

 

Когато избирате свещи за декорация на дома си, планирайте къде ще бъдат поставени и как ще се използват. Тогава ще можете да изберете правилната свещ за интериора и да избегнете разочарованията, свързани с факта, че се оказа твърде голяма или малка, без аромат или обратно – ароматна.

 

 Ароматизирани декоративни свещи

 

Има и отделен вид декоративни свещи – ароматизирани. Тяхната функция е не само да украсяват и осветяват, но и да изпълват стаята с аромат. Когато избирате такава свещ за вашия дом, препоръчваме да обърнете внимание на материала, от който е изработена, както и на ароматните компоненти. Най – важното е да са естествени, тоест от естествен произход. Такава свещ гарантирано ще даде приятни моменти от насладата на избрания аромат, за разлика от евтините синтетични свещи.

 

 За романтична обстановка

 

 Романтиката и свещите са неразделни. Ароматните декоративни свещи създават романтична атмосфера, засилвайки ефекта на интимност с подходящ аромат. В крайна сметка миризмите имат специална сила - да създават нови емоционални връзки и да събуждат съществуващите, пренасяйки ги в чувствения свят на усещанията.

 

 Свещи за спалня, хол и кухня

 

Да, и такива съществуват. Освен това те могат не само да допълват интериора, изпълнявайки естетическата функция на декора, но и да неутрализират, например неприятните миризми в банята и кухнята, както и миризмите на животни в хола, насърчават здравословния сън, изпълват спалнята с релаксиращ аромат или ободряват сутрин с тонизиращата миризма на цитрусови плодове. За да изберете правилната свещ или аромат, може да потърсите в онлайн магазините за аксесоари и декорация на дома. Ще намерите свещички за торта за рожден ден, ароматизирани и без мирис, за баня и спалня, за подарък за мама, съпруг или приятелка, със или без повод. Изпълнете живота си и живота на близките си с приятни моменти!