Кои са най-честите ползватели на камуфлажните шапки?

Posted by seoteo 27/03/2019 0 Comment(s)

Зимата и пролетта е сезона на шапките и шаловете. Те са онези аксесоари, без които не излизаме навън в лошо време, особено при силен вятър и ниски температури. Избора им обаче и техния десен на първо място съобразяваме с това, къде те ще бъдат използвани.

Днес ще поговорим за модните шапки с камуфлажен принт. Те понякога накратко се наричат и милитъри шапки.

военни шапки

Безспорно при няколко типа професии и хоби камуфлажните шапки са почти задължителни. Това са военните, почитателите на спортния риболов, ловджийството, туризма и други мероприятия на открито. На този вид аксесоари залагат и младежите, които се занимават с екстремни спортове като скално катерене и алпинизъм, скейтборд, пейнтбол и еърсофт. В комбинация с друго тактическо облекло може да се реализира идеята и да се създаде един наистина завършен вид на човека, който освен с камуфлажно облекло е редно да разполага и със съответните камуфлажни аксесоари. А несъмнено милитъри шапката е един от тях.

Характерно за камуфлажа е това, че през последните няколко години този десен превзе модните подиуми. Така, че не е изненада, че масово младежи носят военни шапки, якета, панталони, рокли и други модни вещи. Този тип разцветки са предпочитани от доста широк кръг от потребители. Като вземем на първо място почитателите на лова и риболова, онези, които са запалени планинари и не пропускат да използват свободното си време за разходки в природата, както и не последно място военните, полицаите и специалните части, които работят на открито.

Така, че камуфлажните военни шапки се оказват един задължителен атрибут от екипировката на тези хора и именно затова е важно от какви материали са изработени, ниво на здравина и създаване на комфорт и удобство. А шапките с камуфлажен десен могат да бъдат летни или зимни. Повече такива продукти вижте тук: https://www.brannik.bg/obleklo/shapki-i-shalove/

Летните са максимално олекотени и изработени от материи, чиято роля е да предпазят главата от силните слънчеви лъчи и същевременно с това да осигурят и проветривост без да се запарва кожата. Камуфлажната шапка с козирка в комбинация със слънчеви очила може да ви спаси от жарките летни лъчи в планината или на плажа. Ако държите да сте в крак с модата може да потърсите барета. Те са особенно актуални като акцент за младежи и дами с изявена индивидуалност.

Зимните пък задължително са максимално плътни, съдържащи материали, които да запазят уязвимите области на главата покрити и по този начин да не се причини нежелано измръзване. Някои от съвременните модели камуфлажни военни шапки имат и допълнителни платки, които покриват изцяло ушите, което е много практично и функционално, особено ако човекът се налага продължително време да прекара при екстремни ниски температури. Като говорим за отрицателни зимни температури подходящо е да имате зимна шапка, която покрива главата тип маска за лице.