Няколко важни момента при проектирането на банята

Posted by admin 11/02/2016 0 Comment(s)

 Към проектирането на дизайна в банята следва да се отнесем сериозно и добре да обмислим не само външния вид, но и функционалността на мебелите и декорациите.

 Поради огромния избор на различни облицовки и покрития, мебели и аксесоари често пъти се чудим какво да изберем и не можем да вземем решение.

 Какво означава правилно планиране на дизайна на банята?


 

 Да започнем с вратата й. Вратата на банята по принцип не се отличава с нещо много по-специално в сравнение с вратата на всяка една друга стая, като се изключи единствено изискването за влагоустойчивост.


 Какъв следва да бъде дизайнът на вратата в банята?

 Ако изберете някой модел с по-модерни и ефектни линии, тогава би било много подходящо да подчертаете атрактивния дизайн чрез цвят, различен от този на стените.

 Стъклото като материал е също много подходящ избор за вратата на банята. Често пъти се използва комбинация от матирано и обикновено стъкло, което е добро решение. Може също да се заложи и само на матирано стъкло.

 И още нещо важно – жилищата, в които няма достатъчно добър обмен на въздух се препоръчва вратата на банята да бъде снабдена със специални отвори за вентилация, които да предпазят помещението и мебелите от появата на мухъл и плесен.
 

Вентилацията в банята

 Добрата вентилация в банята е много важен елемент от проектирането поради високата влажност на въздуха вътре. 
Изборът на подходящ вентилатор е свързано с наличието на датчици, които да реагират при повишаване на температурата и влажността с автоматично изключване.

 Обикновено тези вентилатори са много по-издръжливи, в сравнение с конвенционалните.
 

 Други важни детайли в банята

 Един такъв важен детайл е например  лирата за баня, която служи едновременно за затопляне на помещението и сушене на кърпи и хавлии.
Това е много удобно, тъй като мокрите хавлии не само разпространяват неприятна миризма, но и могат да се превърнат в отлична среда за развитие на всякакви бактерии.

Източник: http://www.keramo-bg.com/магазини