Как да пазаруваме обувки онлайн?

Posted by admin 28/04/2017 0 Comment(s)

Ако до момента не сте се възползвали от възможностите и удобствата на онлайн пазаруването, то първата ви покупка от електронен магазин вероятно ще ви изпълва със съмнения и притеснения. За да избегнете неприятния опит и за да се избавите от вродения си скептицизъм е добре да следвате няколко просто правила, особено ако купувате обувки онлайн, за които знаем, че са сложен продукт при този начин на предлагане.

Правилата, към които следва да се придържате са:

Правило 1: Внимателен избор на мястото на пазаруване

Най-сигурният начин да станете жертва на измама е да закупите първия си чифт обувки от сайт за групово пазаруване, подвеждайки се по невероятно ниската цена на последен модел маркови обувки. Вероятността да получите коренно различен от обявения продукт, изделие в безпомощно състояние, реплика или абсолютно нищо е огромна.

Насочете се към утвърдените онлайн магазини, предлагащи маркови обувки, като предварително се информирате за следваната от тях политика. С приоритет са тези, които дават възможност за преглед и тест на стоката преди плащане и тези, които са склонни да направят замяна и да приемат стоката обратно, в случай че се откажете от покупката.

Правило 2: запознайте се с категориите

Удобството при пазаруването на обувки онлайн се състои във възможността бързо да се насочиш към категорията изделия, която те интересува – мъжки, дамски, летни, зимни, официални и т.н.

В магазините, които предлагат продукти на повече производители, обувките са отделени по марки, като всяка категория разполага с филтър, чрез който търсенето може да се конкретизира допълнително – по цвят, номер, модел и др. Категориите са създадени с цел да се пести времето на потребителя. Възползвайте се от тяхното наличие, освен ако не планирате да разглеждате целия каталог на магазина.

Правило 3: Уверете се, че моделът, който поръчвате е наличен във вашия номер

Много хора правят грешката да закупят един номер по-малки или големи обувки с надеждата, че ще им бъдат по мярка. Това много рядко се случва, затова поръчвайте само при наличие на вашия номер и винаги тествайте обувките за съответствие преди да ги платите. В случай, че номерът е сгрешен от търговеца, поискайте замяна, но в никакъв случай не приемайте доставените обувки с надеждата, че ще се отпуснат и ще ви бъдат по мярка.

Правило 4: Възползвайте се от опцията за консултация при въпроси и колебания

Не се колебайте да се възползвате от услугите на консултант, с какъвто повечето магазини разполагат. Когато се колебаете относно характеристиките на даден модел или имате други въпроси, винаги питайте, вместо да се облягате на собствените си догадки. Грешките поради незнание могат да ви костват не само пари, но и неприятна комуникация със служителите на конкретния онлайн магазин, което определено ще задълбочи скептицизма ви по отношение покупката на обувки онлайн.

Правило 5: пазете документа за платената сума

Както във физическите магазини, така и в онлайн магазините за обувки имате право да върнете закупената стока в срок от 30 дни, в случай че се появи дефект. Без наличието на касов бон или друга разписка за извършена продажба няма как да се възползвате от правото си на рекламация. Избягвайте да пазарувате от онлайн магазини, които не издават документ за извършена покупко-продажба, защото това ви излага на риск да попаднете на некачествени продукти, предлагани от некоректен търговец.