Полезни съвети при изграждането на баня

Posted by admin 21/11/2017 0 Comment(s)

Изграждането на баня или един основен ремонт преминава през два етапа. Най-напред трябва да се обмисли разположение на изводите на мивката, тоалетната и бидето, душа и ваната. Предварително трябва да се изберат свободностоящи или вградени батерии, за да се направи инсталацията. Вградените имат вътрешно тяло, което се вгражда  стената и се свързва с водопровода. Структурата на окачените се захваща за стената и се свързва с водопровода, след което се облича с гипсокартон.

 

Трябва да се предвидят местата, на които ще бъдат ревизионните отвори, контактите, вентилаторите и кабелите за осветление. След като се направи инсталацията е добре да се изготви схема, която да посочва пътя на водопроводните тръби, кабелите и каналите. Всичко трябва да бъде инсталирано точно и много прецизно, за да се избегнат евентуални последващи аварии като прекъсване на захранващ кабел или спукване на тръба. В противен случай следват редица неприятности като къртене на плочки и други ремонти, с които никой не желае да се сблъска.

 

За по-малките бани се препоръчват по светли плочки и лъскави огледални повърхности, за да разширят оптически пространството. По-тъмните цветове са подходящи за бани в големи размери, както и по-натрапчивите декори. С помощта на плочките може да се постигнат различни визуални ефекти в зависимост от тяхната подредба и съчетания. Ако нямате идея, може да използвате съветите на специалисти.

 

Колкото до фугите, те не само изпълняват естетически функции, но и предпазват плочките от бактерии и други лоши процеси, които са в следствие от влагата, която се задържа в пространството между самите плочки. Затова е добре да има фуги. Днес се предлага разнообразен фугин и може да избирате различни цветове и размери.

 

Относно мебелите – те зависят от големината на банята и от това какъв стил на обзавеждане искате да постигнете. Може да изберете мебели от пвц, от масив, огледални или стъклени. Може да изберете комплекти или отделни модули. Добре е санитарията да бъде от един производител, за по-естетически вид на помещението, но и изборът им поотделно също може да доведе до желания резултат.