Възпитателни подаръци за деца

Публикувано от admin 27/10/2016 0 Коментари

Едва ли има по-радостни и щастливи от децата когато получават подаръци. За децата всеки подарък е уникален и заема собствено място в сърцата им. Да, вярно някои подаръци свършват в долапа, други биват счупвани  още на часа, трети биват пазени като символ, който само децата разбират, но общото между тях е истинското щастие, което те предизвикват у децата.

 

Децата обаче в различните възрасти имат различна степен на развитие, което предполага подаряването на подаръци съобразени с техните емоции и нужди, съобразени с правилата за безопасност на определената възраст и още други фактори, които засягат растежа и възпитанието на малчуганите. Оттам насетне, освен разликата във възрастта у децата се явява и това, че момченцата и момиченцата имат различни изначални позиции към възприемането на света и това също е предпоставка за различни детски подаръци.

 

Обединяващото във всички тези различия обаче се явяват играта и възпитанието. Играта, която е неделима част от растежа, а възпитанието част от културния процес на първите 7 години. В този смисъл, подаръци насочени към играта и възпитанието, и още по-добре – подаръци за възпитателни игри.

 

Страхотно предложение тук се явяват както класическите настолни игри от детството, така и определени подаръци за деца, които да развихрят техните творчески възможности, нуждата им от креативност и въображение. Такива може да са изработени пъзели от дърво, играчки от дърво, чиято подредба да може да се изразява в нареждане на различни кубчета, или в подреждане на фигурки и форми, които сътворяват прекрасни композиции от животни или природни мотиви – развихрящи фантазията на децата и в следващия момент, учейки ги да разпознават числа, форми, светове.

 

Децата постоянно получават подаръци, но вие като загрижени родители, можете да избирате такива, които да са свързани с тяхното възпитание и които да развиват творческия подхид на децата към света.

Източник: http://unikati.bg/