Всеки обича своя музикален инструмент

Posted by admin 15/07/2016 0 Comment(s)

 Предполагам си спомняте приказката за лястовичката и враната,  в която враната не видяла по-хубаво птиче от нейното... Така горе долу стоят нещата и с музикантите. Всеки обича своя музикален инструмент, гордее се с него, а ако е придобил и световна слава, големите компании производители на музикални инструменти, хукват да се надбягват, кой да му направи такъв, с тяхната марка, но по неговите изисквания.

 

Музикантите обичат своите музикални инструменти, защото се отдават на тях. Това са дълги часове на репетиции и свирене, борба с предразсъдъци на околните, битка с трудните ноти и изискванията, които изкуството изисква. Всичко това се запечатва дълбоко в съзнанието на музиканта и той развива особено чувство към своя музикален инструмент.

 

Независимо дали човек избира електрическа китара, бас китара, акустична китара, независимо дали избере барабани или перкусии, дори много трудните духови музикални инструменти като тромпет, саксофон, кларинет. В момента, в който той се изгуби в тяхното овладяване, започва постепенно да придобива чувство към тях, започва да ги усеща, да научава тайните им, и след време те му се отплащат чрез звука на истинското музикално изкуство. Едва ли музикантът след това може да изкаже с думи чувството, което се получава.

 

Затова, ако сте млад музикант и се колебаете относно вашия музикален инструмент, вдъхновете си и започнете да се посвещавате на него. Вземете този пример и го използвайте, за да установите вашата уникална връзка с инструмента си и тогава няма да имате проблеми да свирите всякакви стилове музика както соло, така и с групи или оркестри.