Защо поларените одеяла са по-евтини

Posted by admin 30/11/2018 0 Comment(s)

Принципно при пазаруването съществува мантра, че колкото по-скъп е един продукт, толкова по-качествен е той. Това важи като идея и за категорията спално бельо. В този смисъл защо поларените одеяла са сравнително евтини и може ли да се разчита на тяхното качество? Абсолютно резонен потребителски въпрос, на който ще се опитаме да отговорим сега.

 

Първо и най-важно, поларените одеяла са направени от полиестер или друг вид синтетични влакна, които са много по-евтини като материя. Те създават десен, който е мек, лек и лесен за пране. В тази мекота и лекота се състоят основните предимства на поларените одеяла, защото те са много приятни за завивка при следобедна дрямка, когато сте настинали и трябва да се стопляте и в други подобни ситуации.

 

В този смисъл на ниска цена получавате поларени одеяла, които са много практични в обикновени ежедневни ситуации в дома. Поларената материя е хидрофобична, тоест не задържа вода в себе си. Лесно се пере и съхне бързо. Материята се произвежда лесно и дори за направата и може да се ползват рециклирани пластмасови шишета. Именно с това се обяснява и ниската цена на поларените одеяла.

 

Заради споделените тук качества и заради ниска цена, поларената материя има много силна позиция на пазара. Освен спално бельо, потребителите търсят шапки, якета, спортно облекло и др., за да се възползват от полара. Търсенето конкретно на поларени одеяла се е увеличило в световен мащаб, защо са много практични и лесно могат да си ги позволят и по-малко заможни потребители.

 

Разбира се поларените одеяла имат и някои недостатъци, които са свързани със статичното електричество, което създават; опасно е до тях да има запалими материали и не са достатъчни да ви стоплят при по-студените зимни вечери.

 

Когато избирате поларено одеяло е достатъчно да знаете, че то е евтино просто защото е създадено от такава материя. Това не значи, че материята е ниско качество или че одеялото не става. Напротив, поларените одеяла имат страхотни практични функции за дома, така че можете да си позволите всеки модел, който ви харесва на отлична цена.